<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 26-08-2013

Team Rynkeby flyttar till vecka 28

Sedan starten 2002 har det varit tradition att Team Rynkeby cyklar till Paris i sista veckan av Tour de France, så kommer det inte att bli framöver.

Tidigare i år framkom det att Tour de France kommer att starta en vecka senare än vanligt nästa år. Således börjar 101 upplagan av världens största cykellopp i Yorkshire den 5 juli och slutar i Paris tre veckor senare, den 26 juli 2014.

Tour de France fältets sena ankomst till Paris har gett ledningen i Team Rynkeby en anledning att tänka om.

- Det har varit fast tradition sedan den allra första resa till Paris att Team Rynkeby anländer i Paris två dagar innan Tour de France-fältet. Men Tour de France sena ankomst har fått oss att ompröva det beslutet, säger Carl Erik Dalbøge, Team Director i Team saft.

Vecka 28 är den nya Tour-veckan
Flera alternativ har övervägts, men nu har Team Rynkebys ledning enats om att avskilja sin ankomst till Paris med målgången av Tour de France och i stället sätta välgörenhets cykelturen till en fast vecka framöver - nämligen i vecka 28

- Vecka 28 passar mycket bättre med deltagarnas semester. Genom att flytta resan till vecka 28 kunde många av deltagarna cykla till Paris på sin första semester vecka och sedan möta upp med familjen i Paris och därefter fortsätta semestern ett par veckor, säger Carl Erik Dalbøge.

Dessutom, enligt teamdirektören blir det lättare - och förmodligen billigare - för Team Rynkeby att erbjuda hotellrum till 1500 deltagare nästa år, som förväntas att vara med på resan till Paris med Team Rynkeby.

- Det är klart att vi måste kämpa lite mer för att hitta hotellrum i dagarna kring Tour de France slutskede, och det har förmodligen också bidragit till att driva upp priserna, säger Carl Erik Dalbøge.

Team Rynkeby börjar sin 13:de resa till Paris den 4-5: e juli 2014 och anländer i Paris den 11 juli.

 

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram