<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Press SE - 01-09-2015

Team Rynkeby sätter nytt nordiskt insamlingsrekord

Team Rynkeby kommer i år att slå nytt nordiskt insamlingsrekord som förra året var inte mindre än 44 miljoner. Hur stort beloppet blir till den Svenska Barncancerfonden i år, avslöjas den 13 september 2015.

Team Rynkeby Fonden håller i nuläget på att sammanställa resultatet för detta års insamling till förmån för barn med cancer och deras familjer.

Över 5 500 sponsorer har de senaste 11 månaderna bidragit till välgörenhetscykel lagets arbete i Danmark, Sverige, Finland, Norge och Färöarna och den massiva stöttningen betyder att Team Rynkeby i år kommer till att slå det senaste årets rekordinsamling på 44 miljoner kronor till kampen mot barncancer.

Det bekräftar Team Rynkeby Fondens direktör Carl Erik Dalbøge nu för första gången.

- Vi har haft en fantastisk säsong i alla fem länderna – både sportsligt, men också sannerligen insamlingsmässigt. Jag kan redan nu konstatera att vi kommer att slå samtliga rekord i hela Norden, säger Carl Erik Dalbøge.

Beloppet avslöjas den 13 september
I Sverige 2014 samlade Team Rynkeby in 11,1 miljoner kronor, hur stort beloppet blir i år önskar inte Team Rynkeby-direktören avslöja.

- Vi har nu en ganska god idé över hur stort beloppet blir i Sverige, men det håller vi gärna för oss själv fram tills dess checken överlämnas på Stockholm Velothon den 13 september till Barncancerfonden, säger Carl Erik Dalbøge.

Checköverlämningen äger rum på Gärdet vid stora scenen under Stockholm Velothon den 13 september klockan 15.30, arrangemanget är öppet för alla.

Checken till Barncancerfonden överlämnas av Jörgen Dirksen till Barncancerfondens Verksamhetschef Per Leander.

TEAM RYNKEBY ÖVERLÄMNAR ÅRETS INSAMLADE MEDEL I DE RESPEKTIVE LÄNDERNA PÅ FÖLJANDE DAGAR

12.09.15: Färöarna (Krabbameinsfelagið)
13.09.15: Sverige (Barncancerfonden)
25.09.15: Finland (Sylva Ry)
26.09.15: Danmark (Børnecancerfonden)
25.10.15: Norge (Barnekreftforeningen)

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram