<!--@ParagraphImageLinkAlt-->

TR Täby - 30-06-2015

Värmer upp med 700 km från Täby till Malmö

10 cyklister från Team Rynkeby Täby har tjuvstartat turen till Paris. De är nu på väg med cykel till Malmö, där de möter upp med resten av laget på fredag.

Norrköping: Varför ta tåget när du kan cykla? Så skämtar en handfull cyklister på Team Rynkeby Täby om inledningen av årets resa till Paris.

Laget från stockholmsförorten startar sin resa mot Paris med att ta tåget till Malmö på fredag ​​morgon med Team Rynkeby Stockholm. Härifrån fortsätter båda lagen mot Trelleborg och på Östersjön till Rostock, där den första etappen startar på lördag morgon.

10 cyklister har från Team Täby valt bort en fem timmar lång tågresa till Malmö för en 700 km lång uppvärmnings cykeltur under fyra dagar.

Resan från Malmö började i går morse, där den lilla gruppen inledde med en 196 km lång dagsetapp från Täby till Norrköping, därifrån fortsätter gruppen söderut under dagen.

- Det var egentligen bara en galen idé som utvecklades, och så var vi plötsligt 10 cyklister som hade tid och viljan att förlänga Team Rynkeby upplevelsen med fyra dagar, säger Jan Aronson, kapten för Team Rynkeby Täby, från hotellet i Norrköping, där gruppen anlände sent i går kväll.

Hård uppvärmning
Även om väderprognosen för Team Rynkeby turen till Paris ser lovande ut, så hade laget från Täby inte mycket hjälp från vädergudarna i går.

- Vi körde hela vägen går i kraftig motvind och vi är inte så många att dela på att ligga fram och ta vind. När vi kom i mål, enades vi om att de första 200 km var tuffare än Vätternrundan som är 100 km längre, säger Jan Aronson.

Team Rynkeby Täby kaptenen har inte någon ambition att resan till Paris ska utvidgas med att cyklisterna skulle att köra hela vägen från Täby till Paris.

- Resan från Täby till Malmö är bara för skojs skull, och eftersom vi är några deltagare som hade tid och önskar det. Den verkliga resan börjar först på fredag ​​- vad vi gör nu är bara uppvärmningen, säger Jan Aronson.

Dagens resa är 175 km lång och tar den lilla Täby gruppen till Jönköping, där de förväntar sig att komma fram till. 16:30.

Du kan följa turnén på www.team-rynkeby.se/liveSE.

Tillbaka

Platinum Sponsors

Follow @TeamRynkeby on Instagram