Team Rynkeby

Vi är Team Rynkeby

2.026 cyklister

Team Rynkeby består av 2 026 motionscyklister och 538 servicedeltagare fördelade på 62 lokala lag i 9 länder

4.500 sponsorer

Under 2022 hade vi mer än 4 500 sponsorer som bidrog med antingen pengar eller produkter till projektet

111,9 miljoner SEK

2021 donerade vi 111,9 miljoner SEK till organisationer som hjälper barn med kritiska sjukdomar

Lär känna oss

Organisationen

Team Rynkeby drivs av Team Rynkeby Fonden.

Läs mer om organisationen

Vi stödjer

Team Rynkeby stödjer barn med kritisk sjukdom.

Vi stödjer

Ett tydligt uppdrag

Team Rynkeby är ett europeiskt välgörenhetscykellag som cyklar till Paris varje år för att samla in pengar till barn med kritiska sjukdomar och deras familjer.

Team Rynkeby grundades 2002, då 11 motionscyklister knutna till den danska juiceproducenten Rynkeby Foods A/S bestämde sig för att cykla till Paris för att se slutet på Tour de France.

Rynkeby Foods var resans huvudsponsor, men även andra företag backade upp. Faktum är att deltagarna i historiens allra första Team Rynkeby-lag var så bra på att skaffa sponsring att det blev en vinst på 53 900 SEK när laget återvände till Danmark en dryg vecka senare.

Pengarna donerades av Team Rynkeby till barncanceravdelningen på Odense Universitetssjukhus och en tradition föddes.

Pengarna går till barn med kritisk sjukdom

Under större delen av ett år ska deltagarna inte bara kunna cykla de dryga 1 200 milen till Paris – de åtar sig också att göra en insats för att samla in pengar till barn med kritisk sjukdom.

Alla deltagare i Team Rynkeby täcker sina egna kostnader för cykel, Team Rynkeby cykelkläder, hjälm och hotell. Projektets huvudsakliga kostnader fördelas mellan Eckes-Granini varumärkena Rynkeby, God Morgon, hohes C, Granini, och de insamlade medlen. Team Rynkeby Fonden har satt ett maxtak på att man inte kan använda mer än 12 % av de insamlade medlen för produktionskostnader och administration.

I Sverige stödjer Team Rynkeby två organisationer; Barncancerfonden och Barnhjärnfonden.

År 2022 donerade Team Rynkeby 111,9 miljoner SEK till organisationer som hjälper barn med kritiska sjukdomar - varav 35,2 miljoner SEK gick till Barncancerfonden och Barnhjärnfonden i Sverige.

Team Rynkebys donationer