Filmserie: Klara färdiga gå

Skolloppets kortfilmsserie – Klara, färdiga, gå!

Äntligen så är vår fina serie om Skolloppet och hjärnan på gång. Vi kommer att släppa de fem filmerna under vecka 15 -17. Vi är så stolta över att genom dessa filmer få öka förståelsen för att vi alla är olika och att alla hjärnor ska få chansen att nå sin fulla potential.

Vår förhoppning och önskning är att vartenda barn som kommer delta i Skolloppet ska ha fått se denna kortfilmsserie i ett klassrum tillsammans med sina lärare och klasskompisar innan start den 5 maj.

Varje film är ca 3 minuter lång och det ger en chans att få inspirera till mer fysisk aktivitet, ökad empati och väcka ett intresse för det coolaste vi har, hjärnan!

Film 1

I vår första film får vi bekanta oss med våra två programledare, Melanie och Theo som berättar om vad hjärnan mår bra av. De berättar om Skolloppet, hur det startade, mikrosposorer och varför loppet behövs. Genom att delta i Skolloppet så hjälper du dig själv och andra.

Film 2

I andra filmen pratar vi om hur man kan förbereda sig inför ett lopp, öva och övervinna hinder. Vi får möta Ricky Landgraff, Special Olympics medaljör, som berättar om sin resa och hur viktig handbollen varit för honom och vad träningen betyder med all glädje, hjärnhälsa och gemenskap.

Film 3

Det är i tredje filmen dags att prata om psykisk ohälsa, vad är det?  Vi besöker Lotta Borg Skoglund som är docent vid Uppsala universitet och överläkare i psykiatri. Hon berättar mer om vad forskning är och varför det är så viktigt.

Film 4

Melanie ordnar ett eget Skolloppet - Home edition, pyntar och peppar. Melanie har bjudit in både stora och små som ska få springa loppet hemmavid. Vi får se hur det går till att arrangera ett eget lopp. Fysisk aktivitet är viktigt för allas hjärnor och att göra något gott för andra gör också gott för dig själv.

Film 5

Även om det kan se ut som att man mår bra på utsidan, kan man känna sig ledsen inombords. Psykisk ohälsa hos barn och unga ökar och det måste bekämpas. I den sista filmen får vi träffa Albin Camitz som har diagnosen ADHD, han har i sitt liv varit drabbad av utmaningar med hjärnan som han har kunnat påverka med hjälp av fysisk aktivitet, vi får hans bästa tips!