[XXXX] stödjer Team Rynkebys insamling till Barncancerfonden 2022

[Sponsor] har precis tecknat ett [guldsponsorskap / silversponsorskap / bronssponsorskap / team-sponsorskap] med välgörenhetscykellaget, Team Rynkeby. Sponsorskapet är på [belopp] kronor som går oavkortat till Barncancerfondens arbete med att utrota barncancer.

- [Lägg till egna reflektioner varför rörelsen stöttar Barncancerfonden via Team Rynkeby], säger [namn och titel och sponsor].

230 miljoner kronor till svårt sjuka barn. Det är den 21:e gången som Team Rynkeby cyklar till Paris för att samla in pengar till barn med cancer och deras familjer. Cykellaget består av 2 250 motionscyklister och 350 servicedeltagare fördelat på 65 lokala lag från Danmark, Sverige, Finland, Norge, Färöarna, Island, Tyskland, Schweiz och Belgien.

Utöver det att deltagarna i Team Rynkeby ska komma i form inför cyklingen till Paris så ska de också samla in pengar till Barncancerfonden. Totalt har projektet i Sverige donerat 230 miljoner kronor till svårt sjuka barn, där merparten har gått till Barncancerfonden. 

- Huvudparten av pengarna går till att finansiera forskning inom barncancer. Barncancer är fortsatt den sjukdom som tar flest barns liv i åldrarna 1-14 år och det är allt för många barn som får allvarliga biverkningar av behandlingen, säger Paul Chronqvist Svensson, Country Manager för Team Rynkeby Sverige.
Välgörenhetscykellaget kör till Paris under vecka 27 eller 28 sommaren 2022.

Om Team Rynkeby
Team Rynkeby är ett internationellt välgörenhetsprojekt som varje år cyklar till Paris för att samla in pengar till förmån för svårt sjuka barn. I Sverige går alla insamlade medel till Barncancerfonden och de insamlade medel som kommer in via Team Rynkeby Skolloppet går till Barnhjärnfonden.

Första året, 2002, var det 11 cyklister som cyklade. Idag är det 2250 cyklister från: Sverige, Danmark, Norge, Finland, Färöarna, Island, Tyskland, Schweiz och Belgien som arbetar med att samla in pengar och donationer för att stödja de lokala välgörenhetsorganisationerna.