[XXXX] stödjer Team Rynkebys insamling till Barncancerfonden 2024

[Sponsor] har precis tecknat ett [guldsponsorskap / silversponsorskap / bronssponsorskap / team-sponsorskap] med välgörenhetscykellaget, Team Rynkeby. Sponsorskapet är på [belopp] kronor som går till Barncancerfondens arbete med att utrota barncancer.

- [Lägg till egna reflektioner varför rörelsen stöttar Barncancerfonden via Team Rynkeby], säger [namn och titel och sponsor].

970 miljoner kronor till svårt sjuka barn. Det är den 23:e gången som Team Rynkeby cyklar till Paris för att samla in pengar till barn med cancer och deras familjer. Cykellaget består av 2349 motionscyklister och 505 servicedeltagare fördelat på 66 lokala lag från Danmark, Sverige, Finland, Norge, Färöarna, Island, Tyskland och Schweiz 

Utöver det att deltagarna i Team Rynkeby ska komma i form inför cyklingen till Paris så ska de också samla in pengar till Barncancerfonden. Totalt har projektet i Sverige donerat 308,7 miljoner kronor till svårt sjuka barn, där merparten har gått till Barncancerfonden. 

- Huvudparten av pengarna går till att finansiera forskning inom barncancer. Barncancer är fortsatt den sjukdom som tar flest barns liv i åldrarna 1-14 år och det är allt för många barn som får allvarliga biverkningar av behandlingen, säger Paul Chronqvist Svensson, Country Manager för Team Rynkeby Sverige.
Välgörenhetscykellaget kör till Paris 29. juni - 6. juli 2023.

Om Team Rynkeby
Team Rynkeby är ett internationellt välgörenhetsprojekt som varje år cyklar till Paris för att samla in pengar till förmån för svårt sjuka barn. I Sverige går alla insamlade medel till Barncancerfonden och de insamlade medel som kommer in via Team Rynkeby Skolloppet går till Barnhjärnfonden.

Första året, 2002, var det 11 cyklister som cyklade. Idag är det 2 349 cyklister från: Sverige, Danmark, Norge, Finland, Färöarna, Island, Tyskland och Schweiz som arbetar med att samla in pengar och donationer för att stödja de lokala välgörenhetsorganisationerna.