[XXXX] stödjer Team Rynkebys insamling till Hjärnfonden Barn 2024

[Sponsor] har precis tecknat ett [Hjärnsorskap / Hjärtponsorskap /] med välgörenhetscykellaget, Team Rynkeby. Sponsorskapet är på [belopp] kronor som går till Hjärnfondens Barns arbete med att utrota psykisk ohälsa bland barn.

- [Lägg till egna reflektioner varför rörelsen stöttar Hjärnfondens Barn via Team Rynkeby], säger [namn och titel och sponsor].

970 miljoner kronor till svårt sjuka barn. Det är den 23:e gången som Team Rynkeby cyklar till Paris för att samla in pengar till barn med cancer och deras familjer. Cykellaget består av 2349 motionscyklister och 505 servicedeltagare fördelat på 66 lokala lag från Danmark, Sverige, Finland, Norge, Färöarna, Island, Tyskland och Schweiz 

Utöver det att deltagarna i Team Rynkeby ska komma i form inför cyklingen till Paris så ska de också samla in pengar till Hjärnfonden Barn. Det gör dom genom att inspirera skolor och elever att delta i Team Rynkeby skolloppet. Totalt har projektet i Sverige donerat 308,7 miljoner kronor till svårt sjuka barn, där över 20 miljoner har gått till forskningen på barnhjärnan. 

Skolloppet - motion, gemenskap och välgörenhet

Team Rynkeby Skolloppet är ett motions- och välgörenhetslopp där skolelever från Sverige, Danmark, Norge och Finland springer till förmån för svårt sjuka barn. Loppet anordnas av Team Rynkeby Fonden och genomförs på skolor runt om i Norden, loppet genomförs den 3 maj 2024.

Genom att delta i Skolloppet gör eleverna inte bara något bra för sig själv. De blir också en del av en stor Nordisk gemenskap som, oavsett klasser, skolor och landsgränser, bidrar märkbart till att göra en skillnad för svårt sjuka barn.

2024 deltar mer 440 skolor och 116.000 barn i sverige

- Varje år drabbas tusentals svenska barn av någon form av hjärnsjukdom eller hjärnskada, ibland så illa att de mister livet. Ännu fler kämpar dagligen med de utmaningar som hjärnrelaterade funktionsnedsättningar medför, såsom hjärntrötthet, koncentrations- och inlärningssvårigheter, depression eller ångest. Det är en utveckling vi tillsammans måste och ska bekämpa, säger Paul Chronqvist Svensson, Country Manager för Team Rynkeby Sverige. 

Välgörenhetscykellaget kör till Paris 29. juni - 6. juli 2024.


Team Rynkeby är ett internationellt välgörenhetsprojekt som varje år cyklar till Paris för att samla in pengar till förmån för svårt sjuka barn. I Sverige går alla insamlade medel till Barncancerfonden och de insamlade medel som kommer in via Team Rynkeby Skolloppet går till Barnhjärnfonden. 

Första året, 2002, var det 11 cyklister som cyklade. Idag är det 2 349 cyklister från: Sverige, Danmark, Norge, Finland, Färöarna, Island, Tyskland och Schweiz som arbetar med att samla in pengar och donationer för att stödja de lokala välgörenhetsorganisationerna.